teet fermenteras med hjälp av svampen. Svampen kan man likna vid en surdeg.
Den lever vidare så länge man matar den.
Kombucha innehåller nyttiga mjölksyrebakterier och organiska syror.
Av kvarvarande socker eller/och socker från bär och frukt bildas naturlig
kolsyra. Därför ska man inte skaka flaskan, utan vänd upp och ner några gånger
så innehållet blandas. Kolsyrehalten varierar så öppna flaskan långsamt så kolsyran
pyser ut lite innan skruvkorken avlägsnas. Öppnad flaska bör förbrukas inom
en månad: Både oöppnad och öppnad flaska förvaras i kylskåp.Naturlig avfällning
från svamp och bär kan förekomma.
Vår kombucha är bryggd på ekologiskt grönt eller svart te med mycket hög kvalitet
från Pekoe och vi använder ekologiskt rörsocker till fermenteringen.
Smakerna varierar beroende på tesort, bryggning, bär, frukt och kryddor etc.
Frukt, bär och blommor kommer från vår odling som är ekologiskt certifierad.
Kombucha är ett utmärkt alkoholfritt alternativ till rött och vitt vin. Även mycket
läskande som törstsläcker eller bara njut av ett glas för hälsans skull!